Een levend archief toont ons verleden

Hier vind u allerlei stukken uit de geschiedenis van de bewonersvereniging en het dorp. Het is natuurlijk een selectie en we gaan bekijken of er werkelijk belangstelling is voor deze oude stukken. Wij willen graag een geheugensteun zijn.

Allereerst zijn er de stukken uit voorgaande jaren van de bewonersvereniging

Leuk is de geschiedenis van de oogstmarkt met verschillende foto's

Aan de landelijke opschoondagen  doet Kerk Avezaath al jaren meer, kijk maar.

En dan zijn er natuurlijk allerlei belangrijke stukken , die we ook voor de zoekmachines willen openstellen.

 

Maakt u wel eens gebruik van ons zoekvenster op de startpagina ?

Enkele hoogtepunten in 2014

 

Doe mee aan de Torentocht zaterdag 27 september

voor meer info over de Torentocht 2014 klik hier

 

Vragenlijst Woningbehoefte Kerk-Avezaath (augustus 2014)

 

Aan de bewoners van Kerk-Avezaath.Een vragenlijst naar woonwensen.

Graag geven wij u een vragenlijst waarmee de Bewonersvereniging Kerk-Avezaath en de gemeente Buren na willen gaan wat de wensen zijn in Kerk-Avezaath voor de nieuwbouw op de nieuwbouwlocatie Teisterbant. Deze vragenlijst is een unieke gelegenheid om uw stem te laten horen. Voor Kerk-Avezaath is de woninguitbreiding een belangrijke nieuwe ontwikkeling, die voor de komende generaties toonaangevend zal zijn. Daarom wordt iedereen van jong tot oud nadrukkelijk uitgenodigd zijn/ haar mening te geven via deze enquête. Vul hem dus in!  We zijn ook bijzonder geïnteresseerd in de plannen van de jeugd (vanaf 16 jaar), dus meerdere enquêtes invullen per huishouden kan.

Het plan Teisterbant

Het plangebied van Teisterbant grenst in het oosten aan Huize Teisterbant. Bij de corso-bouwplaats en het speeltuintje. Aan de noordkant ligt buurtschap Woerd. De provinciale weg N834 vormt de westelijke grens. In dit plangebied onderzoekt de gemeente Buren de mogelijkheid om een woonwijk te realiseren.

De Bewonersvereniging heeft in haar Dorpsplan aangegeven, dat de groei van het dorp belangrijk is om het voorzieningenniveau te handhaven en uit te breiden. Het gaat dan om de school, een eventuele nieuwe winkel en voorzieningen voor ouderen. Daarom neemt de Bewonersvereniging steeds nieuwe initiatieven om het plan te stimuleren. Op dit moment is het van belang meer te weten naar welke soort woningen er vraag is in het dorp. Daarom is samen met de gemeente een vragenlijst opgesteld, die in het gehele dorp wordt rondgedeeld. Ook is het mogelijk de vragenlijst in te vullen via de website www.bewonersverenigingkerkavezaath.nl

Met de uitkomsten van dit onderzoek gaat de gemeente verder met het ontwikkelen van het plan. Dat zal in overleg met de Bewonersvereniging plaatsvinden. Dat zal nog een hele klus worden, zeker in deze nadagen van de woningmarktcrisis. Uw deelname aan dit onderzoek zal daarbij erg belangrijk zijn, zodat we inzicht hebben in de woonwensen van de bewoners van Kerk Avezaath.

Vul daarom alstublieft deze vragenlijst in! Wij willen de ingevulde formulieren graag ontvangen op de Tielseweg 32 (secretariaat bewonersvereniging) of op de Achterstraat 26 ( bestuurslid Patricia de Kock). De sluitingsdatum is 30 augustus.

Voor de Gemeente Buren                                    de Bewonersvereniging Kerk-Avezaath

H.N. de Ronde, wethouder wonen                        P.G.J.Thijssen, Voorzitter

 

12 Augustus was het Zomer in Kerk-Avezaath

Er zijn meer dan 700 mensen op het schoolplein geweest. Geweldig, dit heeft bijgedragen om de uitzending tot een echt dorpsfeest te maken.

facebook kerkavezaath

 

Omroep Gelderland heeft op 12 augustuseen programma over ons dorp uitgezonden 

klik hier voor de informatie

 

Op zaterdag 28 juni 2014 de Rabo Fietsdag.

 

Zien wij uw club weer aan de start verschijnen? Vanaf 2 januari 2014 start de inschrijving. Meer informatie: www.rabowestbetuweleden.nl.

 

Sportieve Kans

 

Samen geld verdienen voor onze Bewonersvereniging!

 

Herhaalde oproep voor een Sportieve Kans

 

Speciaal voor verenigingen/stichtingen organiseert Rabobank West Betuwe op zaterdag 28 juni 2014 de Rabo Fietsdag. De Bewonersvereniging Kerk-Avezaath start om 10.00 uur op een nader te bepalen start locatie te Tiel.

 

Voor elk lid dat de fietsroute van 25 kilometer uitrijdt, ook in ‘t kinderzitje geeft Rabobank West Betuwe € 10,-. Voor de Fanatieken onder de deelnemers is er de mogelijkheid 50 kilometer weg te trappen; hiervoor wordt dan €15.- gestort op onze rekening.

 

Er zijn al 22 deelnemers, fantastisch ! Wilt u er ook nog bij zijn?

 

fietsrabo2013

 

deelnemers tocht 2013

 

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan deze fietstocht t.b.v. onze Vereniging

Meld je aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. fietsdag!

Kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Tel.681225 tnv Aart Key.

Bij deelname krijgt u nader bericht van verzamelen en collectief melden op deze dag

Deze sponsorgelden zijn bestemd voor het organiseren van de Oogstmarkt.